Login

'Millenaar' en 'Muziek' zijn lijkt het wel een synoniem. Vele Millenaar's spelen een instrument en zijn vaak actief in de Muziek. Op deze web pagina willen wij u laten kennis maken met die leden die in de muziek actief zijn (of waren). 


Desolation

 

Desolation is opgericht op 4 mei 1993 (dodenherdenking), niet zo'n vrolijke dag maar wel voor Desolation want een gezellige band met veel ambitie was ontstaan. De band bestond toen uit:

  • Lindsey van Campen (drums),
  • Bram Dewachter (sologitaar),
  • Thijs Fassaert (zang en gitaar)
  • Jeroen Millenaar (bas).

Na een 2 jaar gespeeld te hebben nam Bram de zang over van Thijs en moest Lindsey de band helaas verlaten. Wouter Planken verving in juni 1995 Lindsey v. Campen op drums, en vormt sinds vijf jaar samen met Bram, Thijs en Jeroen een band met een repertoire dat bestaat uit eigen werk en stevige covers.

De band speelde lange tijd covers die ze voornamelijk op de thuisbasis Kloosterzande ten gehore brachten. In mei 1998 opende Desolation de eerste editie van het Mayday-festival in kloosterzande, en oogstte toen lovende kritieken. Dit jaar liep Desolation helaas de kans mis om in hartje Parijs te spelen. ooit zal dit er toch nog van komen.
vanaf begin 1999 is de band versterkt met de zangeres Sophie Simenel. Sinds korte tijd heeft Desolation zich gestort op eigen werk gezongen door Sophie. vanaf midden april is de CD "SLIK" waarop 11
eigen nummers staan, te koop. De stijl muziek is en nu meer toegankelijk voor het commerciele publiek. Sophie is nu al meer dan een jaar het (mooie) gezicht van Desolation.

Desolation bestaat uit:

  • Sophie Simenel: zangeres
  • Bram Dewachter: sologitarist
  • Thijs Fassaert: gitarist
  • Wouter Planken: drummer
  • Jeroen Millenaar: Bassist  (23-2-1980 Kapellebrug.)


Desolation heeft een mooie web site waarbij met name de welkomstpagina met muziek en (Flash) animatie erg indrukwekkend is. Hun muziek valt ook te beluisteren op hun site. Klik op onderstaand logo om naar de Desolation website te gaan www.desolation.tmfweb.nl

 

 


Cytherea Saxofoonkwartet 

Cytherea SaxofoonkwartetHet Cytherea Saxofoonkwartet is genoemd naar de van het Griekse eiland Cythera afkomstige godin Afrodite die de bijnaam de Cythereosche had. Deze godin van de liefde staat bij de Romeinen bekend als Venus. Het kwartet werd in 1993 door drie toenmalige studenten van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en één student van het Rotterdams Conservatorium opgericht.

Het kwartet verzorgt regelmatig koffieconcerten, avondvullende concerten en begeleidde zelfs een complete musical.

Het Saxofoonkwartet heeft een eigen web site op de navolgende link: http://www.saxofoon.nl/  

 

(vlnr)
Wim Millenaar - altsaxofoon
Corina Ewijk - sopraansaxofoon
Han Flintrop - baritonsaxofoon
Arie Heykoop - tenorsaxofoon


Nellie Millenaar

Nellie is een jaar na de bevrijding geboren op 10 januari 1946, in Nieuwendijk als tweede dochter van een bakkers gezin. Nellie is in 1968 getrouwd met Drs. Ing Henk van Andel en vertrokken naar Veenendaal. Vervolgens verhuisd naar Kesteren en uiteindelijk op in haar huidige woonplaats Rhenen aanbeland.

Zij hebben twee zoons ‘Armand’ en ‘Joël’, welke zelf ook getrouwd zijn. Henk en Nellie zijn inmiddels de trotse Oma en Opa geworden van Niels en Emmely en het derde kleinkind is op komst. 

Het gehele gezin is erg muzikaal, Henk (echtgenote van Nellie) speelt trompet, echter door de drukte met zijn werk is er (tijdelijk) mee gestopt. Armand speelt schuiftrombone en alles wat met slagwerk te maken heeft. Joël speelt bariton in het Gelders Fanfare Orkest. Jeanine, echtgenote van Armand, speelt dwarsfluit en piccolo. Vivian, echtgenote van Joël zingt in een koor en heeft zangles.

Nellie zelf speelt nu al weer jaren dwarsfluit en speelt nu bij de harmonie EMM in Leersum want de muziek betekent veel voor haar.

Het mag duidelijk zijn dat de liefde voor de muziek in alle gelederen van het gezin aanwezig is. Nellie heeft de hoop dat dit ook door haar kleinkinderen zal worden overgenomen.

Wat in het bovenstaande verhaal nog niet de revue is gepasseerd is dat Nellie op jonge leeftijd (17 jaar) haar eerste plaatje op 45 toeren uitbracht bij de platenmaatschappij Negram. Hieronder is een Biografie te lezen uit die tijd (~1963), geschreven voor de platenmaatschappij Negram:

Biografie

Nabij Gorkum, in het hartje van de Biesbos, ligt het dorpje Nieuwendijk, in haar vredige rust, nauwelijks bewogen door het wervelende levenstempo van onze dagen. De moderne communicatiemiddelen, radio en TV, zijn er gemeengoed geworden, waaruit blijkt, dat de bewoners er éven bij de tijd zijn als overal elders. Ze weten er zonder mankeren, wat een teenager is, de jeugd fluit er op straat de laatste hits.
Nog geen jaar na de bevrijding, op 10 januari 1946, werd Nellie Millenaar in dit Nieuwendijk geboren, als tweede dochter van een bakkers gezin. Op haar vierde jaar imiteerde zij de bewegingen van een accordeon met behulp van een naaidoos van haar moeder en zong zij wijsjes na, die zij via de radio hoorde. Ze was 9 jaar oud, toen zij een gitaar ten geschenke kreeg. Ze leerde er op spelen en nam les bij de heer Verdonk.
Er dreigde een kleine crisis, toen haar moeder haar, op 15-jarige leeftijd wilde bewegen om in het verpleegstersvak te gaan. Tja, de guitaarleraar vertrok naar Parijs en Nellie, die haar hart inmiddels aan de muziek verpand had, zette het prompt op een brullen. De leraar verleende voorspraak en Nellie mocht toch de "muziek in". Zij liet zich testen in Naarden door de gitarist Dick Visser, via wie zij tenslotte, 2 jaar geleden op het Conservatorium in Utrecht belandde, met als hoofdvak klassiek gitaar en als bijinstrument accordeon. Intussen zóng Nellie, bij alle mogelijke gelegenheden, als hobbie. Nellie Millenaar is een verstandig meisje. Alhoewel het bij al dat zingen op concoursen en wedstrijden bijkans prijzen regende, bleef de toekomstdroom gereserveerd voor de gitaar, waarbij wel het lichtere genre de voorkeur zal krijgen, maar waarbij de klassieke opleiding als goede ondergrond zal dienen.
Ondanks de 17 bekers in haar prijzenkast, bezit Nellie bepaald géén sterallures en ondervindt géén aanmoedigingen van de zijde harer ouders.
Ze heeft gitaarles bij Hans Verzijl, theorie en solfège bij Johan Hischemüller en accordeonles bij Eddy Reeskamp. De stem van Nellie Millenaar werd door Jan Van Schalkwijk, produktie-leider en muziek-uitgever, voor de plaat ontdekt toen de heer van Schalkwijk zitting had in de jury van een talentenavond, welke in Breda door het accordeontrio “De Antonelli’s” werd georganiseerd. Nellie sleepte daar de 1e prijs in de wacht en kreeg een toezegging voor een auditie, Er zijn - dit ter geruststelling van hen, die de beschuldigende vinger opheffen naar door de platenmij’en geëxploiteerde talentjes - geen al te commerciële plannen met Nellie. Zij doet het aardig, ze zingt geen uitgesproken teenagerrepertoire, maar richt haar belangstelling naar een Francoise Hardy, naar een Valente. De studie wordt hopelijk enigszins door de hobbie bekostigd.
Eerstdaags gaat Nellie naar de TV voor een auditie en "dah zien we wel verder". Vooreerst is die eerste eerste plaat toch een feit. “Herr Schmidt” (uit de film 'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen”) en "Eens zal jij weer bij me zijn”. Nellie Millenaar - ze heeft een zus van 23 en een broertje van 9 houdt van Mieke Telkamp, het licht-sentimentele Duitse genre, en de klassieken Mozart en Beethoven. Sportieve genoegens? O ja, zwemmen, schaatsen en gymnastiek. Op de smalle evenwichtsbalk van de platenbusiness zal Nellie Millenaar beslist geen gek figuur slaan.

de twee 45 toeren singles zoals uitgebracht door Nellie Millenaar:

 

Single_1_Nellie'A" zijde: 'Eens zal jij weer bij mij zijn' download MP3

'B" zijde: 'Heer Smit download MP3

 

Single_2_Nellie Millenaar"A" zijde: 'Een Souvenir download MP3

"B" zijde: 'Skip du bi du download MP3

 


R.K. Fanfare St. Jan 1895-2003

Een groot aantal Millenaars speelt in de Fanfare te St. Jansteen. Een volledig overzicht van de bezetting is te vinden op hun web site: http://www.fanfarestjan.nl

Echter hieronder is al een overzicht te vinden van de Millenaars die spelen in deze fanfare.

Bugel: Ilse van Eck-Millenaar

Cornet/Trompet: Werner Millenaar

Saxofoon: Rudy Millenaar

Slagwerk: Kim Millenaar

Leerling AMV: Kylian Millenaar