Login

Op dinsdag 4 juli 2017 is de zomerkoerier 2017 verzonden aan allen die ons ondersteunen. Wilt u hem ook ontvangen? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na de ontvangst van uw donatie krijgt u hem dan alsnog in de bus. In ieder geval veel leesplezier. We hebben weer leuke interviews met familieleden opgenomen; een fantastische jeugdpagina en veel informatie over onze herkomst: de Millenaarspolder. Daar wonen nog steeds nazaten van Pieternella Millenaar. U leest er alles over in onze prachtige familiekoerier. Dus kijk vol verwachting uit naar onze familiekroniek.

INMIDDELS STAAN ALLE KOERIERS VANAF NUMMER 1 TOT EN MET 59 DIGITAAL OP ONZE WEBSITE WWW.MILLENAAR.ORG. JE KUNT ZE VINDEN ONDER ARCHIEF >> KOERIER. DAAR KUNT U KIEZEN IN WELKE VOLGORDE U ZE WIL ZIEN: OP NAAM, DATUM ED. OP 'NAAM' BEGINT HET MET KOERIER 1. KIES JE VERVOLGENS VOOR 'AFLOPEND' DAN NUMMER 59. DE KLEURENFOTO'S STAAN ONDER FOTOALBUM >> FOTO'S UIT ALLE KOERIERS. VEEL LEESPLEZIER.


Op donderdag 14 mei 2015, kreeg uw familiestichting de beschikking over een filmpje van de familiereünie 1995. Uit het privé-archief van Bert Hermans. Hij is de schoonzoon van Dirk Jan Millenaar. Dirk Jan was de oprichter van de Stichting familie Millenaar. Hij was tevens voorzitter tot deze reünie. U ziet op het filmpje ook de overdracht van het voorzitterschap naar Dirk Millenaar uit Leidschendam. We wilden u deze leuke herinnering niet onhouden: kijk op onze website onder de reünie van 1995. U komt via de link bij het YouTube filmpje van Bert. Veel kijkplezier.

Namens het bestuur, Pieter Millenaar te Rijswijk.

 


 

In de kunsthal te Rotterdam is de tentoonstelling 'Tussen twee werelden' van Wim MILLENAAR (1887-1955) familiefotograaf. De tentoonstelling is geopend op zaterdag 18 maart 2017 door zijn zoon Wim Millenaar. Begin twintigste eeuw vertrekt Wim Senior als sergeant bij de koloniale troepen naar Java. Hij huwt de Javaanse Elisabeth Loen en legt zijn levensverhaal met een fototoestel vast, in maar liefst 7.777 familiekiekjes. Na 26 jaar keert Millenaar met vrouw en zes kinderen terug naar Nederland. De foto's bieden een blik op het doen en laten van een familie die -net als vele anderen- tussen twee culturen leeft. De tentoonstelling schetst een intiem portret waarin de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De tentoonstelling is  in de Kunsthal Museumpark aan de Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam en duurt tot 4 juni 2017. Wie weet tot ziens!